Om oss

Om Oss

Om lägenheterna


Föreningen har 142 st välplanerade lägenheter fördelade i 31st tvåvåningshus belägna på fyra olika gränder. Lägenheterna är på 2 rok -5 rok. 2 rok är 70,5 kvm, 3 rok är 84 kvm kvm och 4 -5 rok är på 115 kvm eller 125,5.Området är barnvänligt med en liten lekplats på varje gränd. Föreningen har 3 st tvättstugor fördelade över gårdarna. Det finns också en hobbylokal och en fritidslokal till de boendes förfogande.


Två rum och kök, 70,5 kvm.

Fyra rum och kök, 115 kvm.

Tre rum och kök 84, kvm.

Fyra rum och kök med gillestuga, 125,5 kvm.

Om festlokalen


Festlokalen kan hyras för bl.a kalas och bjudningar. Det finns även en gästlägenhet de boende kan hyra. Lokalerna ligger på Päronvägen 2. För att boka fritidslokalen var vänlig kontakta föreningen.

Om övernattningslägenhet


I samma byggnad som tvättstugan och fritidslokalen på Päronvägen 2 finns en uthyrningslägenhet. Det finns dusch/toa, kitchenette, en bredare säng (2 vuxna) samt en loftsäng (1-2 barn). Perfekt att hyra för en billig peng för er som bor i föreningen då ni har gäster.


Hyran är 250:-/dygn eller 1 000:-/vecka (5-7dagar). Tiden är satt till max en vecka. För att boka fritidslokalen var vänlig kontakta föreningen.


Om Bastu


I samma byggnad som tvättstugan och fritidslokalen på Päronvägen 2 finns en bastu som du som bor i föreningen kan boka. Samma bokningsystem gäller för både tvättstugorna och bastun.

Om källsortering av avfall


Var noga med att rortera rätt. Om du är osäker kan du läsa i informationsbladet, sorteringsguid.  Tänk på att felsorterat avfall är skadligt för miljön. Föreningen drabbas också av förhöjda sopavgifter vilket kan ge dig en högre månadskostnad för din bostadsrätt.


Hushållssopor

Varje gård har ett soprum för hushållssopor som töms på tisdagar. Kuvert och post it-lappar läggs i hushållssoporna eller i containern för brännbart avfall.


Matavfall 

Matavfall sorteras separat i tillhörande papperpåsar och kastas i de anvisade kärlen i soprummet


Returpapper

Dags- och veckotidningar, broschyrer, reklamblad och skriv-/ritpapper lägges i behållare i rummet för returpapper.


Elavfall

Behållarna för elavfall, batterier och lampor finns i rummet för returpappar.


Glas

Läggs i glasåtervinningsbehållare.


Metall

Läggs i metallåtervinningsbehållare.


Kartong

Läggs i kartongåtervinningsbehållare.


Vitvaror

Transporteras till någon avfallsanläggning, t.ex Görvälns Återvinningscentral. Läs mer om återvinning.


Grovsopor

Var och en får själa transportera grovsopor till någon avfallsanläggning, t.ex. Görvälns Återvinningscentral. Läs mer om återvinning.

Vill du kontakta oss?